Zapiekane warzywa z grzybami

Składki

- shitake – 200 g
- pieczarki – 200 g
- boczniaki – 200 g
- bakłażan – 1 szt
- cukinia – 1 szt.
- cebula czerwona – 1 szt.
- papryka – 1 szt.
- olej – do smażenia
- kruche ciasto
- sery: camembert, dor blue, mozzarella
- sól, pieprz, bazylia suszona, czosnek – do smaku.

Przytowanie

Wszystkie warzywa i grzyby kroimy w większą kostkę. Przesmażamy na oleju, z dodatkiem czosnku, doprawiamy do smaku. Warzywa wykładamy na przygotowane wcześniej i podpieczone kruche ciasto. Na wierzch posypujemy mieszanką serów (ilość i rodzaj użytego sera zależy od naszych upodobań). Całość zapiekamy w piekarniku około 10 min., w temp. 160 stopni C.

Zapiekane warzywa z grzybami